Berita Harian Online | Lelaki mati tergantung dalam lokap

Berita Harian Online | Lelaki mati tergantung dalam lokap

Seorang lelaki yang ditahan polis bagi membantu siasatan berhubung kes pencerobohan kediaman, ditemui mati dalam lokap Balai Polis Simpang Renggam di sini hari ini.

Ketua Polis Daerah Kluang, ACP Mohd Fawzi Arshad, berkata Nasrul Redzuan Mohamad, 25, ditemui mati tergantung kira-kira 10.20 pagi oleh anggota polis yang bertugas ketika mahu memindahkan lelaki terbabit ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kluang.
"Nasrul Redzuan ditahan polis selepas dipercayai menceroboh kediaman seorang penduduk di kawasan Simpang Renggam dan menyerang sehingga mengakibatkan kecederaan pada mangsa pada kira-kira 6.30 pagi tadi.
"Dia kemudian dibawa ke Balai Polis Simpang Renggam sebelum ditempatkan sementara di lokap tahanan bagi proses laporan. Bagaimanapun, ketika anggota bertugas ingin memindahkannya ke IPD Kluang, anggota berkenaan menemui dia mati tergantung di dalam lokap tersebut," katanya kepada pemberita.

Mohd Fawzi berkata, pemeriksaan lanjut mendapati Nasrul Redzuan yang berasal dari FELDA Bukit Rokan Utara, Gemencheh, Negeri Sembilan, menggantung dirinya menggunakan seutas tali.

Beliau berkata, mayat lelaki itu kemudian dihantar ke Hospital Kluang untuk bedah siasat. - BERNAMA
 

0 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2010 - Something Happens...Just Happened